Πέντε Αφγανοί, μεταξύ των οποίων και δύο 17χρονοι, συνελήφθησαν για την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, που άφησε στο δρόμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι δύο 17χρονοι ασυνόδευτοι Αφγανοί, που αμέσως μετά την πυρπόληση της Μόριας έφυγαν, συνελήφθησαν σε δομές της ενδοχώρας, ενώ αναζητείται και ένα ακόμη άτομο που συμμετείχε στην ομάδα της καταστροφής.

Να σημειωθεί ότι οι κινήσεις της ομάδας των έξι έχουν καταγραφεί από κάμερες, μάλιστα ο ένας από τους ανηλίκους όπως φαίνεται από το υλικό των αρχών, φαίνεται να «έχει κάψει τη μισή Μόρια…».

Αφού επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή τους στον εμπρησμό, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη δομή που τους φιλοξενούσε και στην οποία είχαν μεταφερθεί για ανθρωπιστικούς λόγους την επομένη της καταστροφής!

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει εάν οι πέντε πρόκειται αν απελαθούν από την χώρα.

Μετά την καταστροφή της Μόριας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έμειναν άστεγοι χάνοντας και τα λιγοστά τους υπάρχοντα. Οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά. Πολλοί βρήκαν «καταφύγιο» στα νεκροταφεία του νησιού ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έβαλαν τα υπάρχοντά τους ακόμη και τα παιδιά τους μέσα σε κάδους σκουπιδιών.

Στο νησί στήθηκαν άτυποι καταυλισμοί ενώ ήδη φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή που έχει δημιουργηθεί στο πεδίο βολής πίσω από το Καρά Τεπέ. Μάλιστα όσοι μπαίνουν στο νέο camp υποβάλλονται σε τέστ για τον coronavirus αφού τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί κρούσματα. Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί. Την ίδια ώρα αντιδράσεις προκλήθηκαν από πρόσφυγες και μετανάστες που δεν θέλουν να παραμείνουν στο νησί όσο και από κατοίκους υπό τον φόβο νέας Μόριας.

Αφήστε ένα Σχολιο