Η Ολλανδία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19, με 1.379 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών, όπως μεταδίδουν τα Ολλανδικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανερχόταν σε 1.335, στις αρχές Απριλίου. Με τη νέα αυτή αύξηση κρουσμάτων, το σύνολο των μολύνσεων της προηγούμενης εβδομάδας ανήλθε σε 9.194, 85% περισσότερα σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπως επισήμανε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).

Την ίδια ώρα, η Ολλανδική κυβέρνηση αυξάνει τις δαπάνες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία.

«Σε αυτούς τους καιρούς όπου επικρατεί ανασφάλεια, η κυβέρνηση επιλέγει να μην περικόψει τις δαπάνες, αλλά να επενδύσει στην εργασιακή ασφάλεια, στο δίχτυ κοινωνικής προστασίας και σε μια σθεναρότερη οικονομία», επισήμανε την Τρίτη ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του σχετικά με τον νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Το έλλειμμα της κυβέρνησης αναμένεται να διογκωθεί στο 7% του ΑΕΠ φέτος και σε 4% το 2021, ενώ το δημόσιο χρέος αναμένεται να εκτοξευθεί στο 60% του ΑΕΠ φέτος, την ίδια στιγμή που η στήριξη προς τους εργαζόμενους και τις πληγείσες από την πανδημία εταιρείες θα παραταθεί και στο 2021.

Προκειμένου να αποφύγει τον συγχρωτισμό των πολιτών, η βασιλική οικογένεια παρέλειψε, για πρώτη φορά εδώ και 46 χρόνια, την περιήγηση με την ιππήλατη άμαξα στους δρόμους της Χάγης, ένα θέαμα το οποίο, υπό κανονικές συνθήκες, προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών.

Αντ’ αυτού, ο βασιλιάς και η σύζυγός του βασίλισσα Μάξιμα μετέβησαν με αυτοκίνητο στην εκκλησία του Αγίου Ιακώβου στη Χάγη για να εκφωνήσει την ομιλία του μακριά από τα μικρότερης χωρητικότητας κτίρια του κοινοβουλίου της χώρας, για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα. Υπουργοί και πολιτικοί παρακολούθησαν σιωπηλοί την ομιλία του βασιλιά, αποφεύγοντας τις επευφημίες προκειμένου να μην υπάρξει καμία πιθανότητα διασποράς του ιού.

Αφήστε ένα Σχολιο