
Το Καστελόριζο, το μεγάλο αγκάθι για την Τουρκία, καθώς η ύπαρξή του εξασφαλίζει την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, εάν ποτέ αποφασιστεί, στοχοποίησε για μια ακόμη φορά ο Erdogan, εκτοξεύοντας παράλληλα νέες απειλές κατά της χώρας μας.
Μιλώντας μετά το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε για τέσσερις ώρες, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί μερικών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό» πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Παράλληλα, ο Erdogan εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Αθήνας με… άρωμα πολέμου. «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Ας δούνε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια».



