Χιλιάδες Γερμανοί πολίτες ξεχύθηκαν το Σάββατο στους δρόμους του Βερολίνου για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας της νόσου Covid- 19.

Κραδαίνοντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Είμαστε το δεύτερο κύμα», «Η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι η πανδημία του coronavirus» και «Αντίσταση!», οι διαδηλωτές έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση, που συνιστά στους Γερμανούς πολίτες να φορούν μάσκες, να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή με τους υγιεινή τους.

Στη διαδήλωση, πάντως, ελάχιστοι εθεάθησαν να φορούν μάσκα, επισημαίνει η Γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel» ενώ η «Bild» σημειώνει ότι είναι ίσως η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα της Merkel.

Η διαδήλωση αλλά και ανάλογες άλλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα που οι αρχές στην Γερμανία αναφέρουν 955 νέα κρούσματα μέσα σ΄ ένα 24ωρο και σχεδόν 210.000 κρούσματα. Σύμφωνα μάλιστα με τα ανανεωμένα στοιχεία του επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch», μέχρι σήμερα, στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης έχουν υποκύψει 9.148 άτομα από επιπλοκές της νόσου Covid- 19.

Αφήστε ένα Σχολιο