
Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα στα όσα έχει δεχθεί τελευταία.
Τα χτυπήματα που δέχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αλλεπάλληλα, καθώς είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις για το παρακράτος και τους Νίκο Παππά και Πάνο Καμμένο, την εξέλιξη του σκανδάλου Novartis και την επικείμενη παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Ειδικά δε για την περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά καθώς εκτός από τη διαχειριστική ανεπάρκεια της τότε κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του, υπό την πολιτική του ηγεσία, κρατικού μηχανισμού, αναδεικνύονται και απόπειρες συγκάλυψης πολιτικών, πειθαρχικών αλλά και ποινικών ευθυνών, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτονται από τα ντοκουμέντα των διαλόγων μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων εκείνης της εποχής.
Εκτός όλων των άλλων, ένα ακόμα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένα η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη είναι πλέον στο μάτι του κυκλώνα καθώς την εμπλέκουν ως ιθύνων νου της απόπειρας συγκάλυψης οι υπηρεσιακοί παράγοντες στους ανατριχιαστικούς διαλόγους που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Η κ. Γεροβασίλη προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας που έκανε τις αποκαλύψεις και αποκρούει ως συκοφαντικά και ψευδή τα όσα της αποδίδονται. Σε κάθε περίπτωση πάντως και ασχέτως της όποιας εξέλιξης το βέβαιο είναι ότι μια ακόμα υπόθεση με ποινικές διαστάσεις έχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ως πρωταγωνιστές πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Ακόμα πιο χαρακτηριστικό της δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι το γεγονός ότι μετά το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει αρθρώσει λέξη επί του θέματος.
Την ώρα δε που οι αποκαλύψεις για την φονική τραγωδία στο Μάτι δίνουν νέα τροπή στις έρευνες της Δικαιοσύνης και ξυπνούν μαύρες μνήμες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη συζητείται και ψηφίζεται στη βουλή το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής το οποίο παραπέμπει για 8 αδικήματα και αθέμιτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη έναν πρώην υπουργό του κ. Τσίπρα, το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.



