Προβάδισμα άνω των 21 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, που παρουσίασε το κεντρικό του δελτίο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 41,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 20,4%. Τρίτη δύναμη παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, με 5,7%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5%, ενώ 3,4% λαμβάνει η “Ελληνική Λύση” του Κυρ. Βελόπουλου και 1,9% το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Θετικά και μάλλον θετικά κρίνει τα μέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του coronavirus το 81,8% των πολιτών, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 17,3%.

Το 55,1% των πολιτών κρίνει επίσης θετικά ή μάλλον θετικά και τα οικονομικά μέτρα στήριξης τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τα αξιολογεί το 41,1%.

Πολύ ή έστω αρκετά φοβάται μια πιθανή μείωση των αποδοχών του λόγω της οικονομικής κρίσης που συνοδεύει την πανδημία του coronavirus το 64,7% των ερωτηθέντων, ενώ γενική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας φοβάται το 61,1%.

Η ανησυχία για την επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία αγγίζει πολύ ή αρκετά, το 74,7% των ερωτηθέντων.

Σημειώνεται ότι είναι πρωτοφανές κυβερνητικό κόμμα να διαθέτει ένα χρόνο μετά τις κάλπες μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που έχει πάρει στις εκλογές. Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ένα μέρος των ψηφοφόρων του να μετακινείται προς τη ΝΔ και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι να εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Αφήστε ένα Σχολιο