Μεγάλο εξακολουθεί να παραμένει το ποσοστό των κρουσμάτων coronavirus που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, γεγονός που προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στους ειδικούς για το τι μπορεί να συμβεί το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς αίρονται ό ένας μετά τον άλλο οι περιορισμοί τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους Έλληνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη βεβαιώθηκαν 27 νέα κρούσματα coronavirus, τα οποία είναι μεν 31 λιγότερα από την Τρίτη, ωστόσο το ανησυχητικό είναι ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα τα κρούσματα παραμένουν πολλά.

Αναλυτικά η κατανομή των 27 κρουσμάτων: τέσσερα (4) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής. πέντε (5) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.910, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες, 1.051 (26,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.024 (51,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επίσης αυξάνεται καθημερινά και ο αριθμός των πολιτών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και είναι ήδη 13. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (23,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα, 62 (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αφήστε ένα Σχολιο