Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο, με φόντο τις Τουρκικές προκλήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις Τουρκικές προκλήσεις και για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας, ενώ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Κ. Μητσοτάκης: «Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση.

Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα Ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της Ε.Ε».

Κ.Σακελλαροπούλου: «Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής.

Μητσοτάκης: «Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».

Αφήστε ένα Σχολιο