Μητσοτάκης: Δύο δωρεάν self test – Το plan B για μέτρα με το νέο έτος

Δύο δωρεάν self test ακόμη θα μπορούν να προμηθευτούν οι πολίτες το προσεχές διάστημα, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, γίνεται σύσταση για ένα self test κατά τη διάρκεια των εορτών και ένα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Μητσοτάκης Δύο δωρεάν self test - Το plan B για μέτρα με το νέο έτος

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως υπάρχουν δύο στόχοι. Ο πρώτος είναι να καθυστερήσουμε την έλευση της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας και ο δεύτερος αξιοποιήσουμε αυτό το παράθυρο στο χρόνο και να εμβολιαστούμε όλοι. Ήδη πάνω από 4 εκατ. έχουν κλείσει ή κάνει ραντεβού για την ενισχυτική δόση.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως οι χαρούμενες συγκεντρώσεις δεν πρέπει να γίνουν εστίες μετάδοσης πόνου, ενώ συμπλήρωσε πως άμυνα είναι τα τεστ και οι βασικές προφυλάξεις. «Το ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν θα γίνει τελικά με rapid test επί πληρωμή και από τους εμβολιασμένους πολίτες αλλά με ισχυρή σύσταση από την Πολιτεία όσοι βγουν να διασκεδάσουν, να το κάνουν με selt test. Όλοι μας, εμβολιασμένοι και μη πρέπει να κάνουμε self test», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι δέχτηκε εισηγήσεις για rapid test που θα το πλήρωναν από την τσέπη τους και οι εμβολιασμένοι, αλλά «το απέρριψα γιατί θα ήταν άδικο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα εξεταστούν με το νέο έτος και ανάλογα την επιδημιολογική κατάσταση. «Η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη».

Αφήστε ένα Σχολιο