Σε 11 συλλήψεις «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» προχώρησε η αστυνομία στην Πιερία, για την «αρπαγή» του γυμνασιάρχη στο Γυμνάσιο Αιγινίου.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης συνέλαβαν δύο γυναίκες και εννέα άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για κακούργημα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Όλα έγιναν το πρωί της Παρασκευής, όταν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», αρνητές του κορωνοϊού και των υγειονομικών μέτρων, επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο. Γύρω στις 8 το πρωί, κάποιοι εξ αυτών πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας-Κολινδρού, παραδίδοντάς τον, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα», επειδή ζητάει την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στο σχολείο του!
Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Τμήμα ζητώντας να «παραδώσουν» τον διευθυντή και εξέτασε τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών.
Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε, σε κατάσταση σοκ, στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς έφερε κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες αρχές.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε σχετικά με το επεισόδιο στην Πιερία ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».



