Χιλιάδες μετανάστες, στην πλειονότητά τους από τη Μέση Ανατολή, έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων Πολωνίας-Λευκορωσίας, προσπαθώντας να περάσουν στην ΕΕ.

Απέναντί τους στέκεται πλήθος παραταγμένων Πολωνών αστυνομικών και στρατιωτών που εμποδίζουν την είσοδό τους στην χώρα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ματσίετζ Βάσικ, “χιλιάδες μετανάστες” βρίσκονται σε αυτό το σημείο διέλευσης των συνόρων. “Οι πολωνικές δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για κάθε σενάριο”, υπογράμμισε.
Η υπηρεσία τύπου των συνοριοφυλάκων ανέφερε πως “οι παράνομοι μετανάστες συγκεντρώνονται στο συνοριακό φυλάκιο από το πρωί” και “προετοιμάζεται μια προσπάθεια να παραβιάσουν τα σύνορα”.
Η Πολωνία υποστηρίζει πως 3.000 έως 4.000 μετανάστες, στην πλειονότητά τους από τη Μέση Ανατολή, καταυλίζονται κατά μήκος των συνόρων σε αυτήν την κρίση στην οποία αντιπαρατίθενται οι δυτικές χώρες από τη μία πλευρά και η Λευκορωσία και η σύμμαχός της Ρωσία από την άλλη.



