«Μαύρη πρωτομηνιά» 5.449 νέων κρουσμάτων, 430 διασωληνωμένων, 52 νεκρών

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα 5.449 νέες μολύνσεις στη χώρα.

«Μαύρη πρωτομηνιά» με 5.449 νέα κρούσματα, 430 διασωληνωμένους, 52 νεκρούς

Στην ίδια ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας αναφέρεται ότι την τελευταία ημέρα κατέληξαν 52 συμπολίτες μας, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 430.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων. Στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός, με τον δείκτη θετικότητας να βρίσκεται στο 6%.

Σημειώνεται πως το Σάββατο είχε σημειωθεί ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα με 4.696 νέα κρούσματα, 404 διασωληνωμένους και 38 θανάτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.449 , εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 747.595, εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 15.990 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 430 (60.0% άνδρες). Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 364 (84.65%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 66 (15.35%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.316 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 249. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 277 ασθενείς.

Ξεπέρασαν τα 5 εκατ. παγκοσμίως οι θάνατοι από την πανδημία

Αφήστε ένα Σχολιο