Η πρώτη συνάντηση Ούρσουλα-Ερντογάν μετά το “sofa gate”

Την πρώτη τους διμερή συνάντηση μετά το διπλωματικό επεισόδιο του “sofa gate” είχαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ρώμη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η πρώτη συνάντηση Ούρσουλα-Ερντογάν μετά το "sofa gate"

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου του G 20 και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ήταν σύντομης διάρκειας. Η τελευταία τους συνάντηση στην Τουρκία δεν είχε πάει και τόσο… καλά.  Τότε, είχαν κρατήσει δύο καρέκλες μια για τον Τούρκο πρόεδρο και τον Σαρλ Μισέλ, αφήνοντας την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όρθια. Τα αμήχανα δευτερόλεπτα έμοιασαν με ώρες, ενώ δημιουργήθηκε διπλωματικό επεισόδιο με πολλές αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε επίσης και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι με κύρια θέματα την Λιβύη, το Αφγανιστάν και το μεταναστευτικό.

Γαλλία: Η Τουρκική ηγεσία σκόπιμα αγνόησε την επικεφαλής της Κομισιόν

Αφήστε ένα Σχολιο