Ανυπόστατοι και προκλητικοί ισχυρισμοί Ακάρ – Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας

Ανυπόστατους και προκλητικούς ισχυρισμούς κατά της Ελλάδας διατύπωσε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ενώ αναφέρθηκε αόριστα και σε ορισμένους πολιτικούς που χαλάνε το κλίμα, δείχνοντας την ενόχληση της Άγκυρας για την Ελληνογαλλική στρατιωτική συμφωνία.

Ανυπόστατοι και προκλητικοί ισχυρισμοί Ακάρ – Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας

«Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες; Είναι μια προβοκάτσια» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός, κατηγορώντας τη χώρα μας πως επιδιώκει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, προβάλλοντας ταυτόχρονα «φιλειρηνικό» προσωπείο, ότι η Τουρκία επιθυμεί τον διάλογο, αρκεί να γίνουν αποδεκτές οι παράνομες επιδιώξεις της Άγκυρας στην περιοχή.

Μιλώντας σε τελετή για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Ναυτική Ακαδημία της Κωνσταντινούπολης, παρουσία των αρχηγών Χερσαίων Δυνάμεων, Ναυτικού και Αεροπορίας, ο Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ τις έρευνες του πλοίου Nautical Geo ανατολικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά της Κύπρου, ισχυριζόμενος ότι είναι θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας. «Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα, δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Υπάρχουν μελέτες για την πραγματοποίηση έρευνας στα ανατολικά της Κρήτης και στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, παραβιάζοντας τη θαλάσσια δικαιοδοσία μας

»Είπαμε ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Εκεί οι δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού μας έκαναν αυτό που έπρεπε και δεν άφησαν αυτό το πλοίο στην εν λόγω περιοχή», ανέφερε και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι η πλευρά που κλιμακώνει την ένταση.

Ο Ακάρ είπε ακόμη ότι η Ελλάδα με τους εξοπλισμούς δεν πρόκειται να νικήσει την Τουρκία και πως η «Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την επιθετική ρητορική» και τις προκλήσεις.

Αφήστε ένα Σχολιο