Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για να περιοριστεί όσο γίνεται η επιβάρυνση από την αύξηση στην τιμή της ενέργειας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από τους Χρήστο Σταϊκούρα, Κώστα Σκρέκα και Θεόδωρο Σκυλακάκη, οι παρεμβάσεις θα αφορούν τη θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου αυξάνεται από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες τον μήνα. Πρακτικά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 9 στα 18 ευρώ τον μήνα.
Επιπλέον, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πρόσθετες εκπτώσεις για τις καταναλώσεις από 300 – 600 κιλοβατώρες τον μήνα, πάνω από την έκπτωση 30% που χορηγεί από τον Αύγουστο και απευθύνεται σύσταση στους εναλλακτικούς προμηθευτές να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.
Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 24 ευρώ τον μήνα ώστε, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, «να μη δουν καμία αύξηση στους λογαριασμούς»
Στο φυσικό αέριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προχωρήσει σε έκπτωση 15% προς τους προμηθευτές προκειμένου εκείνοι να τη μετακυλίσουν στους οικιακούς καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι το φυσικό αέριο (όπως και άλλα καύσιμα θέρμανσης πέρα από το πετρέλαιο) εντάχθηκε στο επίδομα θέρμανσης.
Το ύψος του επιδόματος αυξάνεται για μια μέση οικογένεια με δύο παιδιά κατά 59%. Η αύξηση κυμαίνεται από 36% για τα νοικοκυριά χωρίς τέκνα, μέχρι 68% για νοικοκυριά με 3 τέκνα.



