Βραζιλία: Κοντά στις 500.000 οι νεκροί-Μόνο το 11% έχει εμβολιαστεί

Βραζιλία: Κοντά στις 500.000 οι νεκροί-Μόνο το 11% έχει εμβολιαστεί

Ο απολογισμός των νεκρών της πανδημίας στη Βραζιλία αναμένεται να ξεπεράσει τις 500.000, την ώρα που ειδικοί προειδοποιούν ότι το δεύτερο φονικότερο ξέσπασμα ενδέχεται να επιδεινωθεί εξαιτίας των καθυστερήσεων στους εμβολιασμούς και της άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μονάχα το 11% των Βραζιλιάνων έχει πλήρως εμβολιαστεί και οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι με τον χειμώνα να καταφθάνει στο νότιο ημισφαίριο και τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού να κυκλοφορούν, οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμα κι αν οι εμβολιασμοί επιταχυνθούν.

Η Βραζιλία το Σάββατο κατέγραφε 498.499 θανάτους και 17.801.462 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τον χειρότερο επίσημο απολογισμό θανάτων πέραν των ΗΠΑ. Την τελευταία εβδομάδα, η Βραζιλία κατέγραφε κατά μέσο όρο 2.000 θανάτους την ημέρα.

Αφήστε ένα Σχολιο