Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Το απόγευμα, αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μικρό καλάθι κρατούν ανώτεροι κυβερνητικοί παράγοντες στην Αθήνα από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Στο ραντεβού που θα γίνει, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ δεν θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών. Η μίνι Σύνοδος Κορυφής θα διαρκέσει μόλις τρεις ώρες. «Αναμένουμε να διατηρηθεί το momentum της έστω και οριακής βελτίωσης με την Τουρκία» σημειώνει πηγή με γνώση της διπλωματικής ισορροπίας με το καθεστώς Ερντογάν.

«Αν η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν πάει καλά θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια μικρή αλλαγή για τους επόμενους τρεις μήνες, ώστε με το κλίμα που θα παραπέμπει σε ήρεμα νερά να μπει σε λειτουργία η τουριστική βιομηχανία» παρατηρεί κυβερνητικό στέλεχος.

Πλην του Τούρκου προέδρου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Έντι Ράμα και Μπόρις Τζόνσον

Αφήστε ένα Σχολιο