Απειλές και επιθέσεις κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Απειλές και επιθέσεις κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Επιθετικούς και απειλητικούς τόνους κατά της Ελλάδας υιοθέτησε σε δηλώσεις του την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για «ελληνικό σαμποτάζ» των «θετικών ενεργειών» της Άγκυρας και απειλώντας την Ελλάδα.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είπε: «Οι Έλληνες γείτονές μας κάνουν ό,τι μπορούν για να προβοκάρουν και να σαμποτάρουν αυτές τις προσπάθειες με τις πράξεις και τη ρητορική τους. Και στρατιωτικοί και πολιτικοί. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος. Δεν πρόκειται να φτάσετε κάπου με αυτή τη ρητορική και με αυτές τις προκλητικές ενέργειες. Αυτό που θέλουμε είναι το διεθνές δίκαιο. Πώς μπορείτε να αρνηθείτε τις ρήτρες των διεθνών συνθηκών; Είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να παραβιαστούν τα δικαιώματα της χώρας μας, του έθνους μας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τετελεσμένα. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ακάρ αναφερόμενος στη Γενοκτονία των Αρμενίων, επιχείρησε για μια ακόμη φορά παραχάραξη της ιστορίας ισχυριζόμενος ότι, «δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας. Χθες η Αρμενία, σήμερα η Ελλάδα, κάνουν κάποιους ισχυρισμούς με τον δικό τους τρόπο. Αυτό σημαίνει ανάγνωση της ιστορίας ανάποδα, είναι αυταπάτη. Δεν είναι αλήθεια, είναι ψέμα, είναι λάθος, που καταστρέφει τη θετική πορεία, τη συνεργασία και την ειρηνική επίλυση προβλημάτων, είναι μια κίνηση εναντίον τους».

«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία “επεκτατική” πρέπει να κοιτάξουν την ιστορία. Αφήστε τους να δουν τον χάρτη, τις εξελίξεις από το 1821 και μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ακόμη και συνέχισε:

«Είναι σαφέστατο ποιος είναι επεκτατικός εκεί, ποιος επεκτείνεται και με ποιον τρόπο. Ενώ αυτά τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα, είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να απεικονίζουμε την Τουρκία ως απειλή. Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και όχι τα αφεντικά τους».

Με απειλητικό ύφος ο Χουλουσί Ακάρ, κατέληξε: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να επιχειρεί να απεικονίζει τα προβλήματά της με την Τουρκία ως πρόβλημα Τουρκίας-ΗΠΑ, Τουρκίας-ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ, Αυτό δεν βοηθά κανέναν. Η μεγαλύτερη ζημιά θα συμβεί στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα γι αυτό».

Αφήστε ένα Σχολιο