
Μάχη με τις φλόγες έδιναν για ώρες οι πυροσβέστες στα Γεράνεια Όρη για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Λουτρακίου και έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, πάνω από 20.000 στρέμματα, ενώ έχει προξενήσει σοβαρές ζημιές και σε σπίτια.
Οι διάσπαρτες εστίες, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ανέμων, προκαλούσαν πολλά εμπόδια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ξεκίνησε από καύση κλαδιών σε ελαιώνα της περιοχής. Οι Αρχές προχώρησαν μάλιστα στην εκκένωση αρκετών οικισμών, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών να απομακρυνθούν.
Λόγω της μεγάλης φωτιάς και των αναζωπυρώσεων, πυκνό σύννεφο καπνού κάλυψε την Πέμπτη από το πρωί τον Αττικό ουρανό, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ η μυρωδιά καμένου στον αέρα, έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Οι καπνοί στην ατμόσφαιρα και οι στάχτες έφτασαν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας με αρκετούς κατοίκους να βρίσκουν τέφρα στα μπαλκόνια τους. Ο καπνός και η στάχτη από τη δασική πυρκαγιά του Σχίνου Κορινθίας δεν περιορίστηκαν μόνο στο λεκανοπέδιο αλλά έφτασαν έως τις Κυκλάδες και την Ικαρία, εξαιτίας των ισχυρών δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



