Ακάρ: Όποιος λέει επεκτατική την Τουρκία ας δει τον χάρτη της Ελλάδας

Ακάρ: Όποιος λέει επεκτατική την Τουρκία ας δει τον χάρτη της Ελλάδας

«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία “επεκτατική”, ας κοιτάξουν το χάρτη μεταξύ 1821 και 2020 και θα δουν ποιος είναι επεκτατικός», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε μια ακόμα προκλητική του δήλωση κατά της Ελλάδας.

Μιλώντας από τα τουρκο-ιρανικά σύνορα, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την προκλητική και απειλητική γλώσσα τις ψευδείς και εσφαλμένες δηλώσεις. «Όσοι αποκαλούν την Τουρκία “επεκτατική”, ας κοιτάξουν το χάρτη μεταξύ 1821 και 2020 και θα δουν ποιος είναι επεκτατικός. Αυτό είναι εντελώς λάθος, δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και την πρακτική, είναι απειλές! Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να απαλλαγούν από αυτή τη ρητορική που κλιμακώνει την ένταση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία και προάσπιση των αδελφών μας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο και των δικαιωμάτων τους. Είμαστε υπέρ του διαλόγου, του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά ποτέ δεν θα αφήσουμε τα δικαιώματά μας στην Κύπρο, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο να καταπατηθούν. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία είδους παραχώρηση, κανείς να μην περιμένει κάτι τέτοιο», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, έκανε λόγο για απαράδεκτες ενέργειες των Ελλήνων διοικούντων και πρόσθεσε: «Εμείς παρ’ όλα αυτά, έχουμε φτάσει στο σήμερα ακολουθώντας τις δικές μας πολιτικές με πείσμα και επιμονή, χωρίς να προκαλούμε, κάτι που άνοιξε το δρόμο για πολιτικές συνομιλίες. Προσδοκία μας είναι με τις διαβουλεύσεις από τη μία και τις συναντήσεις για την αποφυγή συγκρούσεων από την άλλη, να ξεκινήσουν και οι συναντήσεις τις επόμενες ημέρες για στρατιωτικά ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Αφήστε ένα Σχολιο