Λαγκάρντ: Μετά τα lockdown θα έρθει ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Λαγκάρντ: Μετά τα lockdown θα έρθει ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

H πανδημία του κορονοϊού θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της Ευρωζώνης τους επόμενους μήνες, αλλά οι κίνδυνοι μετά το διάστημα αυτό υποχωρούν και η ανάπτυξη θα ενισχυθεί μόλις γίνει δυνατή η άρση των lockdown, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

«Συνολικά, οι κίνδυνοι όσον αφορά τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρωζώνης έγιναν πιο ισορροπημένοι, αν και βραχυπρόθεσμα παραμένουν οι καθοδικοί κίνδυνοι λόγω της πανδημίας», ανέφερε η Λαγκάρντ σε δήλωσή της που απηχεί τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Επανέλαβε δε ότι τα 1,85 τρις ευρώ του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων (PEPP) δεν είναι υποχρεωτικό να διατεθούν πλήρως, αλλά η ΕΚΤ διατηρεί επίσης τη δυνατότητα να αυξήσει το ποσό, αν αυτό δικαιολογείται από τις συνθήκες της αγοράς.

Αφήστε ένα Σχολιο