Στα 1.400 τα νέα κρούσματα-Σχεδόν 800 τα μεταλλαγμένα

Στα 1.400 τα νέα κρούσματα-Σχεδόν 800 τα μεταλλαγμένα

Σε τετραψήφια επίπεδα κυμαίνονται ξανά τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.400 νέες μολύνσεις.

Την ίδια στιγμή, ανοδική πορεία συνεχίζουν να καταγράφουν οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι ανέρχονται σε 320, ενώ αυξημένοι είναι οι θάνατοι, με τις αρχές να ανακοινώνουν 27 νέους.

Παράλληλα έντονη ανησυχία προκαλούν τα μεταλλαγμένα κρούσματα τα οποία αυξάνονται ραγδαία και πλησιάζουν τα 800. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 764 Βρετανικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού και 15 από το στέλεχος της Νοτίου Αφρικής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της πανδημίας ανέρχεται πλέον σε 176.059 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.497 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.221 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 320 (69.1% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1256 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 181 ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 215 ασθενείς.

Από τα 1.400 κρούσματα τα 667 εντοπίστηκαν στην Αττική και εξ αυτών 176 εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, 114 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και 143 διαπιστώθηκαν στην περιφέρεια του Πειραιά μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Αφήστε ένα Σχολιο