
Μια απίστευτη υπόθεση αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα». Σύμφωνα με αποκαλύψεις που κάνει στο πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα «Τα Νέα», το email της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρακολουθείτο, έγινε καταγγελία και εκλήθη η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ επιβλήθηκαν και ποινές σε δύο άτομα, μετά από ΕΔΕ.
Κατά τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η κ. Σακελλαροπούλου είδε να εμφανίζονται κακόβουλες διαρροές στα ΜΜΕ, με πλούσιο μάλιστα φωτογραφικό υλικό, για όσα συνέβαιναν στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκτιμήθηκε, μάλιστα, ότι οι διαρροές έγιναν από συγκεκριμένα πρόσωπα του προκατόχου της, Προκόπη Παυλόπουλου.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε και στα emails της ΠτΔ όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν είχαν αλλάξει οι κωδικοί του και παρέμεναν εκείνοι τους οποίους χρησιμοποιούσε ο προκάτοχός της. Αναζητήθηκαν αμέσως οι υπεύθυνοι και εξετάστηκαν προφορικά οι περιπτώσεις δύο υπαλλήλων της προεδρίας: Η πρώτη ήταν η τέως ιδιαιτέρα γραμματέας του Προκόπη Παυλόπουλου και ο δεύτερος ένας απλός υπάλληλος, υπεύθυνος των ηλεκτρονικών συστημάτων.
Το πράγμα όμως δεν έμεινε εκεί: ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της ΠτΔ Ηλίας Νάτσιος διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ, η οποία διεξήχθη από μετακλητό υπάλληλο της ΠτΔ. Προηγουμένως, όμως, ο κ. Νάτσιος είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση του απορρήτου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και δεδομένων της ΠτΔ. Μετά από αυτό, τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα κλήθηκαν και κατέθεσαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Έγινε γνωστό ότι η πρώην γραμματέας του Προκόπη Παυλόπουλου ελάμβανε καθημερινά την αποδελτίωση των ημερήσιων δημοσιευμάτων των ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την καταγγελία η ιδιαίτερα γραμματεύς του κυρίου Παυλόπουλου, η οποία έχει πλέον αποσπαστεί στο προσωπικό του γραφείο, προωθούσε στον προσωπικό της λογαριασμό μηνύματα που απευθύνονταν στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η ίδια ισχυρίζεται ότι αυτό συνέβη για ένα μικρό διάστημα προκειμένου να ενημερώνεται ο τέως πρόεδρος (για την αποδελτίωση του τύπου) καθώς ακόμα δεν παραλάμβανε το σώμα των εφημερίδων.
Αφορμή όμως για την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας ήταν ότι η γραμματέας του κ. Παυλόπουλου, από το γραφείο της στην Προεδρία, έστειλε σε φιλικό της πρόσωπο email με δημοσίευμα το οποίο περιείχε ειρωνικό σχόλιο για την κυρία Σακελλαροπούλου. Και το φιλικό αυτό πρόσωπο της απάντησε: «Καλά της κάνουν». Το απαντητικό αυτό email κοινοποιήθηκε και σε άλλες υπηρεσίες της Προεδρίας.
Όλα δείχνουν πάντως πως πέρα από το ποινικό σκέλος, αφού πρόκειται για διάρρηξη ηλεκτρονικού λογαριασμού, για να φτάσει η υπόθεση μέχρι την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, υπάρχει και πολιτικό παρασκήνιο.
Οι σχέσεις της νυν προέδρου με τον τέως πρόεδρο δεν είναι προφανώς και στο καλύτερο επίπεδο όταν ο διευθυντής της νυν καταγγέλλει στην αστυνομία την ιδιαίτερα του πρώην.
Μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr, ο Προκόπης Παυλόπουλος, που παρέδωσε στις 13 Μαρτίου 2020 στη διάδοχό του, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και όλο αυτό το διάστημα δεν έχει αποστεί από τις δημόσιες ανακοινώσεις, παρεμβάσεις και επικοινωνίες με ξένους ηγέτες, έχει αποκτήσει και προσωπικό site με μια σκόπιμη ανορθογραφία! Το site του κ.Παυλόπουλου είναι στη διεύθυνση prokopiospavlopoulos.gr. Ωστόσο, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι αν πληκτρολογήσει κανείς… ανορθόγραφα τη λέξη «προεδρία» στα αγγλικά, βάζοντας «s» αντί για «c» στην κατάληξη (presidensy.gr αντί για το σωστό presidency.gr) τότε αυτομάτως παραπέμπεσαι στην ιστοσελίδα του κ. Παυλόπουλου. Η αποκάλυψη ότι κατοχυρώθηκε ένα domain name με τον τίτλο www.presidensy.gr προκαλεί ερωτήματα αφού ουσιαστικά δύναται να θεωρηθεί ως παραπλανητικό σε σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ ήδη γίνεται λόγος για απρέπεια.
Το presidency.gr είναι ο επίσημος λογαριασμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Προφανώς ο τέως ΠτΔ κατοχύρωσε το domain presidensy.gr το οποίο σε ανακατευθύνει στην προσωπική του σελίδα. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από χρήστες των social media, πολλοί εκ των οποίων διερωτήθηκαν για την «εσκεμμένη ανορθογραφία» Παυλόπουλου.



