Σαρώνει η πανδημία – Μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Σαρώνει η πανδημία – Μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα, αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των λυκείων και λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away ανακοίνωσε για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αναδεικνύοντας ανησυχητικά στοιχεία, παρουσίασε την Παρασκευή η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων από 625 σε 882, τονίζοντας ότι αν η κατάσταση δεν ελεγχθεί σήμερα, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά σε πολύ δύσκολη θέση.

Μάλιστα, έκανε λόγο για εκθετική αύξηση κρουσμάτων που παρουσιάζεται στους Δήμους Πατρέων και Χαλκιδέων, την οποία χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα ανησυχητική». Μίλησε επίσης και για «οικογενειακή διασπορά του ιού» από τους γονείς στα παιδιά, καθώς η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων μειώθηκε στα 43 έτη.

«Μας ανησυχεί η Αττική. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έφτασε τις 8.500 περίπου, μία αύξηση κατά περίπου 60%» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, ενώ σημείωσε ότι ανησυχητική είναι η αύξηση των μολύνσεων και στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε χρονικό διάστημα σύντομο «από τη στιγμή που η πόλη πήρε μια πρώτη ανάσα έναντι του κοροναϊού».

«Έχουμε μπροστά μας μια ανηφόρα. Κάνω έκκληση στην κοινή λογική μας και συστήνω να κάνουμε υπομονή και να τηρήσουμε τα μέτρα» είπε. «Δεν έχει νόημα να βάζουμε ολοένα και περισσότερα μέτρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρήσουμε τα ήδη υπάρχοντα».

Αφήστε ένα Σχολιο