COVID-19: 566 νέα κρούσματα, 256 στην Αττική

COVID-19: 566 νέα κρούσματα, 256 στην Αττική

Ελαφρά αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για μια αύξηση αναμενόμενη καθώς αφορά αποτελέσματα των τεστ που έγιναν την Δευτέρα, δηλαδή καθημερινή, όπου ήταν περισσότερα από τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Την ίδια στιγμή, οι διασωληνωμένοι παραμένουν σταθερά λίγο πάνω από τους 300, ενώ οι θάνατοι κυμαίνονται περίπου σε 30 ημερησίως.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 566 νέα κρούσματα του φονικού ιού, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149.462, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Επιπλέον, 320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 1.037 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Επίσης έχουμε 30 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.518 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.254 (59.0%) άνδρες.

Την αρνητική πρωτιά στα κρούσματα κατακτά για μια ακόμα μέρα η Αττική, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, από τα 566 κρούσματα στο σύνολο της χώρας, λίγο λιγότερα από τα μισά, δηλαδή 256 εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο, ενώ με 72 περιπτώσεις ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.

Δύσκολη η κατάσταση στην Πρέβεζα με 21 κρούσματα, όπως και σε Αχαΐα με 17, Βοιωτία με 16, καθώς και Ημαθία και Κοζάνη με 15.

Ακόμα, διψήφιο αριθμό κρουσμάτων έχουν οι Σέρρες, η Εύβοια και η Χαλκιδική.

Αφήστε ένα Σχολιο