Την Τρίτη οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Βρετανία

Την Τρίτη οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Βρετανία

Η Βρετανία ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη Γερμανική BioNTech και την Pfizer κατά της Covid-19, καθιστώντας δόσεις του εμβολίου αρχικά διαθέσιμες στα νοσοκομεία προτού διανεμηθούν αποθέματα σε ιατρικές κλινικές, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν την Τρίτη, με την Βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας να δίνει βασική προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech, περνώντας μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο στην κούρσα για την έναρξη του κρίσιμης σημασίας προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Στην χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια κινητοποίηση ώστε να εξελιχθεί ομαλά ο εμβολιασμός των πολιτών.

Αφήστε ένα Σχολιο