Στους 35 οι νεκροί στη Σμύρνη – Ψάχνουν επιζώντες στα χαλάσματα

Στους 35 οι νεκροί στη Σμύρνη – Ψάχνουν επιζώντες στα χαλάσματα

Περισσότεροι από 35 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες αλλά και αγνοούμενοι, είναι ο απολογισμός από τον σεισμό που έγινε στο Αιγαίο και έπληξε εκτός από την Σάμο και την Σμύρνη αλλά και άλλες γειτονικές περιοχές στην Τουρκία.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι είναι νεκροί είναι 35, 243 (άνθρωποι) νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 8 είναι στην εντατική και 3 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Τουρκικά ΜΜΕ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 800 ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα κτίρια που κατέρρευσαν στη Σμύρνη.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Σμύρνη, με περισσότερους από 5.000 διασώστες να συμμετέχουν στις έρευνες απεγκλωβισμού. Μέχρι στιγμής 104 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα συντρίμμια, ενώ άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων στα κτήρια που έχουν καταρρεύσει.

Μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί το μεσημέρι του Σαββάτου από τα χαλάσματα ενός κτηρίου μετά από σχεδόν 23 ώρες, ενώ ένας άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός 26 ώρες μετά τον σεισμό.

Αφήστε ένα Σχολιο