Ο Trump χαρακτήρισε «ηλίθιο» και «καταστροφή» τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο Anthony Fauci!

Ο Trump χαρακτήρισε «ηλίθιο» και «καταστροφή» τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο Anthony Fauci!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κατακεραύνωσε τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο Anthony Fauci αποκαλώντας τον «ηλίθιο» και «καταστροφή», κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη του προεκλογικού επιτελείου του, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές παρά την πτώση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.

Μιλώντας από το ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας την Δευτέρα, προτού αποχωρήσει για να παραστεί σε δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αριζόνα, ο Trump δεν έκρυψε την οργή του για τον Fauci κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία είχε στόχο να ενθαρρύνει την ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του.

Ο Trump και ο Fauci, ο οποίος είναι μέλος της ειδικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου για τον coronavirus, βρίσκονται “στα μαχαίρια” με επίκεντρο την διαχείριση της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 219.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ο Fauci διαμαρτυρήθηκε δημοσίως επειδή αναφέρθηκε το όνομά του σε προεκλογικό σποτ του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου και είπε, σε συνέντευξη που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής από την εκπομπή 60 Minutes του CBS, ότι δεν εξεπλάγη που ο Trump προσβλήθηκε από τον ιό.

Από την πλευρά του ο Donald Trump είπε ότι οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί με τους περιορισμούς κατά της πανδημίας. «Ο κόσμος λέει: “Ας είναι. Απλά αφήστε μας στην ησυχία μας”. Έχουν κουραστεί από αυτό. Ο κόσμος έχει κουραστεί από το να ακούει τον Fauci και όλους αυτούς τους ηλίθιους… Ο Fauci είναι ένας καλός τύπος. Βρίσκεται εδώ 500 χρόνια», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ίδιος υπονόησε μάλιστα ότι απέφυγε να απολύσει τον Fauci λόγω του αρνητικού αντίκτυπου που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια ενέργεια. «Ο Fauci είναι μια καταστροφή. Εάν τον άκουγα, θα είχαμε 500.000 θανάτους», συμπλήρωσε ο Trump.

Ο 79χρονος Anthony Fauci είναι ένας από τους επιφανέστερους επιστήμονες στις ΗΠΑ και έχει υπηρετήσει υπό Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς προέδρους. Διατελεί πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών από το 1984.

Αφήστε ένα Σχολιο