Φθινοπωρινά weekends με καλοκαιρινό άρωμα σε 4 κοντινά μέρη

Φθινοπωρινά weekends. Τι θα λέγατε για μια τελευταία απόδραση από την Αθήνα, σε μέρη όπου η θάλασσα πρωταγωνιστεί και που ακόμη κι αν ο καιρός είναι φθινοπωρινός, θα «μυρίσει» καλοκαίρι;

Φθινοπωρινά weekends με καλοκαιρινό άρωμα σε τέσσερα κοντινά μέρη

Γαλαξίδι: η ιδανική εναλλακτική αντί νησιού.

Αν θα θέλατε να ήσασταν σε κάποιο νησί απολαμβάνοντας το φθινόπωρο, αλλά οι μετακινήσεις με πλοίο δεν σας εμπνέουν αυτή την εποχή, το Γαλαξίδι είναι το next best thing. Περίπου 216 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, η όμορφη αυτή πόλη της Φωκίδας, στο αριστερό τμήμα του κόλπου της Ιτέας, θα σας κάνει εύκολα να πιστέψετε ότι βρίσκεστε σε νησιώτικο περιβάλλον, με τα παραδοσιακά χρώματά του, τα πέτρινα αρχοντικά, τα λιθόστρωτα δρομάκια και φυσικά το έντονο μπλε της θάλασσας.

Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το πάρκο με τον τάφο του βασιλιά Λοκρού και τα ερείπια από το τείχος της αρχαίας Οιάνθης, εξερευνήστε τη σπηλιά στην πλατεία Μάμα και κάντε τη βόλτα σας μέχρι το μνημείο της «Γυναίκας του ναυτικού», απολαμβάνοντας τη θέα σε όλο το Γαλαξίδι. Αν θέλετε να ζήσετε περισσότερο το παλιό Γαλαξίδι, περπατήστε στα λεγόμενα «καντούνια» που θα σας στείλουν ένα ακόμη ταξίδι, πίσω στο χρόνο.

Γαλαξίδι : Άρωμα μιας άλλης εποχής

Αίγινα: καλοκαίρι σε απόσταση αναπνοής.

Το λιμάνι της Αίγινας δεν απέχει και πολύ από τον Πειραιά. Περίπου 1 ώρα μακριά από το αστικό περιβάλλον, η Αίγινα περιμένει όσους θέλουν ένα αυθεντικό νησιώτικο περιβάλλον σε… μεγαλύτερη συσκευασία από το Αγκίστρι, που είναι επίσης κοντά, αλλά τέτοια εποχή δεν έχει και πολλές επιλογές, αν δεν πάτε για κολύμπι.

Στην Αίγινα σας περιμένει, εκτός από τις παραλίες της, ο λόφος της Παλαιοχώρας με τα εκκλησάκια του, η καταπληκτική θέα του Σαρωνικού από το βουνό, τα μικρά χωριά και τα διάσπαρτα αρχαία απομεινάρια, οι καλλιέργειες φιστικιών, αλλά και η ζωντάνια της πόλης.

Στο λιμάνι και την παραλιακή ζώνη του νησιού θα συναντήσετε την περισσότερη κίνηση και για περισσότερη ατμόσφαιρα, μπορείτε να πάρετε μια άμαξα και να τριγυρίσετε στο νησί με αέρα εποχής. Το φρέσκο ψάρι επιβάλλεται κι εδώ και μια βόλτα στην ψαραγορά και τα παραδοσιακά ουζερί και μεζεδοπωλεία της υπόσχεται να ικανοποιήσει τους ψαροφάγους εκεί έξω.

Κάρυστος: για ψάρια και sightseeing.

Η Κάρυστος στη νότια Εύβοια συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Όπως κι αν αποφασίσετε να πάτε, είτε οδικώς από Χαλκίδα, είτε με ferry boat από το λιμάνι της Ραφήνας, η Κάρυστος θα σας αποζημιώσει, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, αρμονία και παραλίες για όλα τα γούστα, στη νότια Εύβοια.

Επισκεφθείτε  το παλιό ενετικό φρούριο που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, το Γιοκάλιο Ίδρυμα σχεδόν απέναντι από το Μπούρτζι με εκθέματα από τα προϊστορικά χρόνια ως και τη ρωμαϊκή περίοδο, το ανεμοδαρμένο κόκκινο κάστρο, γνωστό και ως Castello-Rosso πάνω από το χωριό Γραμπιά και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές νοστιμιές, από το πεντανόστιμο ψάρι και τα θαλασσινά, έως τα ντόπια τυριά και κρέατα.

Για βόλτα –ή για μπάνιο, αν ο καιρός το επιτρέπει- θα βρείτε παραλίες σε μικρή απόσταση από την πόλη, όπως τη νεανική Ψιλή Άμμο, τις Αλυκές γύρω στα 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και την παραλία Μπούρο λίγο πιο μακριά, περίπου στα 10 χιλιόμετρα.

Τζια: για θαλάσσιες εκδηλώσεις

Κυκλάδες σε απόσταση αναπνοής. Σε απόσταση 1 ώρας από το Λαύριο σας στέλνει Κυκλάδες, για να απολαύσετε βόλτες στην Κορησσία, το φυσικό λιμάνι της Κέας, περιηγήσεις στο παραδοσιακό ψαροχώρι Βουρκάρι, περιπάτους στην πρωτεύουσα του νησιού, την Ιουλίδα, όπου θα θαυμάσετε λιθόστρωτα σοκάκια, παραδοσιακό χρώμα και αρχιτεκτονική των σπιτιών, υπέροχη θέα από το κάστρο κ.ο.κ.

Κι αν αγαπάτε την πεζοπορία, τότε ετοιμαστείτε για έναν μικρό παράδεισο, με μονοπάτια συνολικού μήκους 36 χιλιομέτρων, χτισμένα σαν πέτρινες σκάλες που διανύουν όλο το νησί.

Αφήστε ένα Σχολιο