
Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση με τα κρούσματα του coronavirus στη χώρα, καθώς αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός αυτών που προσβάλλονται από τον ιό με την Αττική να παραμένει στο «κόκκινο» καταγράφοντας τις τελευταίες ημέρες καθημερινά πάνω από 100 περιπτώσεις.
Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 302 νέα κρούσματα coronavirus, εκ των οποίων 133 εντοπίστηκαν στην Αττική. Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Πέλλα, καθώς καταγράφηκαν 46 κρούσματα. Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στην εντατική.
Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή εντοπίστηκαν:
– (21) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– (2) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.
-(279) εγχώρια κρούσματα,
• 133 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 13 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές.
• 33 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Αχαΐας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Βοιωτίας
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ευρυτανίας
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Ζακύνθου
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Θήρας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ιωαννίνων
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κεφαλληνίας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Λαρίσης
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Μεσσηνίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Ξάνθης
• 46 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας
• 7 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Ρεθύμνου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ρόδου
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Φθιώτιδας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χίου
Επτά κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.036, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες, 2.363 (18.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.649 (43.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται στους 53. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών, 10 (18.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Τo 86.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 170 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 302 θανάτους συνολικά στη χώρα, 112 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



