BofA: Στα $9,1 τρις η αξία των Αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών

Η κυριαρχία των μεγάλων Αμερικανικών μετοχών τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς είναι πλέον πιο πολύτιμη από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με την Bank of America Global Research.

Oπως μεταδίδει το CNBC, είναι η πρώτη φορά που η χρηματιστηριακή αξία των Αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, η οποία βρίσκεται στα 9,1 τρις δολάρια, ξεπερνά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή, που συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, ανέρχεται σήμερα στα 8,9 τρις δολάρια.

Για λόγους αναφοράς, η Bank of America σημειώνει ότι το 2007, η κεφαλαιοποίηση των Ευρωπαϊκών εταιρειών είχε τετραπλάσιο μέγεθος από τις Αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές.

Οι μετοχές για τις οποίες γίνεται λόγος ανήκουν στις πέντε μεγάλες Αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες Apple, Microsoft, Amazon, Google (Alphabet) και Facebook. Όλες μαζί αντιπροσωπεύουν το 23,8% του S&P 500, σύμφωνα με τον Howard Silverblatt, αναλυτή των χρηματιστηριακών δεικτών S&P και Dow Jones.

Η μετοχή της Apple, κατά την τελευταία δεκαετία, έχει καταγράψει άνοδο πάνω από 1.200% και έχει γίνει η πρώτη Αμερικανική εταιρεία με κεφαλαιοποίηση πάνω από 2 τρις δολάρια. Την ίδια περίοδο, η μετοχή της Amazon κατέγραψε άνοδο πάνω 2.700%.

Αφήστε ένα Σχολιο