
«Η πανδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει» είναι το μήνυμα που έστειλε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον coronavirus ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ο κ. Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στα κρούσματα που ήταν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 200 εξήγησε πως είναι ενθαρρυντικό μεν το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα φαίνεται μια ανάσχεση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ωστόσο τόνισε ότι δεν πρέπει να μας ξεγελάει.
«Η επιδημία συνεχίζει να δείχνει σημεία αυξητικής τάσης, με απλά λόγια εξακολουθεί να σιγοβράζει» είπε και συμπλήρωσε πως «η αυξημένη επιδημική δραστηριότητα προκαλεί ανησυχία και απαιτεί επαγρύπνηση από όλους μας».
Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 168 νέα κρούσματα coronavirus στη χώρα μας. Από τα 145 εγχώρια κρούσματα, τα 11 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Σημειώνεται ότι στην Αττική βρέθηκαν 45 νέα κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 24.
Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:
20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
45 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
24 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 4 εκ των οποίων συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
1 στην Π.Ε. Αργολίδας
2 στην Π.Ε. Αχαΐας
1 στην Π.Ε. Βοιωτίας
1 στην Π.Ε. Εύβοιας
4 στην Π.Ε. Ημαθίας
10 στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
3 στην Π.Ε. Καβάλας
1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
1 στην Π.Ε. Κιλκίς
2 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και 1 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
8 στην Π.Ε. Κυκλάδων
1 στην Π.Ε Λάρισας
6 στην Π.Ε. Λασιθίου
12 στην Π.Ε. Λέσβου
2 στην Π.Ε Μαγνησίας
1 στην Π.Ε Ξάνθης
6 στην Π.Ε Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
2 στην Π.Ε. Πιερίας
1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
3 στην Π.Ε. Ροδόπης
3 στην Π.Ε. Τρικάλων
3 στη Π.Ε Χανίων
1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση



