Pompeo σε Cavusoglu: Επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν εκ νέου οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά στη δια ζώσης συνάντηση που είχαν ο Mike Pompeo με τον Melvut Cavusoglu στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Πρέπει να μειωθεί η ένταση στην Ανατολικη Μεσόγειο ήταν το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ στον Τούρκο ομόλογό του όπως προκύπτει από το tweet του κ.Pompeo.

«Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Melvut Cavusoglu για την επείγουσα ανάγκη να μειωθουν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών την Παρασκευή είχε συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στην Βιέννη, υπογραμμίζοντας και τότε την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή και επισημαίνοντας ότι η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρή.

Νωρίτερα την έντονη αντίδραση του ύπατου αρμοστή της ΕΕ για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Josep Borrell προκάλεσε η νέα προκλητική NAVTEX της Τουρκίας για την παρουσία του γεωτρύπανου Yavuz στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ.Borrell καλεί την Τουρκία να σταματήσει «άμεσα» τις ενέργειες που προκαλούν «ένταση και ανασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο».

Αφήστε ένα Σχολιο