Γερμανικό υπουργείο Άμυνας: Νούμερο ένα απειλή για την Ευρώπη η Τουρκία

Μεγάλος προβληματισμός φαίνεται πως υπάρχει στο Βερολίνο για την στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και έναντι της ΕΕ, καθώς όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, οι «υπόγειες» παρεμβάσεις με στόχο να αποτραπούν τα χειρότερα δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, «είναι σαφές ότι υπάρχει ανησυχία (στο Βερολίνο) για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ανησυχία υπάρχει και για τα όσα διαδραματίζονται στη Λιβύη. Κυρίως εάν υπάρξει ένας γενικευμένος πόλεμος με χώρες της περιοχής. Ακόμη, σε σχέση με το μεταναστευτικό, υπάρχει ο φόβος πως εάν η Τουρκία ελέγξει τη Λιβύη, θα εκβιάζει και θα απειλεί την Ευρώπη, καθώς θα έχει το κλειδί για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική».

Την ίδια στιγμή και ενώ η Γερμανία δεν επιτρέπει τα ταξίδια προς την Τουρκία λόγω της πανδημίας, γεγονός που τα Γερμανικά ΜΜΕ αποδίδουν στην δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει η στάση της Άγκυρας στο Βερολίνο, το Γερμανικό υπουργείο Άμυνας χαρακτηρίζει ως νούμερο ένα κίνδυνο για την Ευρώπη, την Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος Παντελής Βαλασόπουλος, ανταποκριτής του OPEN στο Βερολίνο, η Γερμανία που έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, στοχεύει να αναπτύξει την κοινή άμυνα της Ευρώπης και εξετάζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η περιοχή. Το Γερμανικό υπουργείο Άμυνας, κατόπιν εντολής, έχει συντάξει έγγραφο αναλύοντας τους κινδύνους αυτούς, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θεωρείται ο νούμερο ένα κίνδυνος, γιατί στέλνει τζιχαντιστές στην Ευρώπη και χιλιάδες μετανάστες.

Ενώ συμβαίνουν αυτά η Γερμανική εφημερίδα Die Welt και το BBC αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία για μεγάλο χρονικό διάστημα στέλνει βαρύ οπλισμό στην Λιβύη, μεταξύ αυτών και Γερμανικά άρματα μάχης και σπάει το εμπάργκο που έχει επιβληθεί. Μάλιστα η Die Welt γράφει ότι όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της Γερμανίας.

Αφήστε ένα Σχολιο