Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, μετά από 20 και πλέον χρόνια καθυστερήσεων και προσκομμάτων για να μην γίνει ποτέ.

«Η Ελλάδα ξεκίνησε τις εργασίες την Παρασκευή για ένα έργο ακινήτων που θα μετατρέψει ένα αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο στις ακτές της Αθήνας σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό». Έτσι σχολιάζει το Reuters την έναρξη, μετά από χρόνια καθυστέρησης, της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, ένα έργο που εγκαινιάστηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κάνει τον γύρο του κόσμου όχι μόνο γιατί θα δημιουργηθεί η Αθηναϊκή ριβιέρα αλλά και γιατί επιτέλους ξεκολλάει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν ποτέ στην χώρα.

Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικό ένας μεγάλος χώρος αχρησιμοποίητων διαδρόμων, τερματικών και χώρων που χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, εγκαταλείφθηκε επί σχεδόν δύο δεκαετίες, σημειώνει το Reuters.

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων λόγω γραφειοκρατίας, πολιτικής αντίστασης και αντιπολίτευσης των τοπικών αρχών οι μπουλντόζες άρχισαν να γκρεμίζουν τα πρώτα κτίρια σε ένα οικόπεδο 1.500 στρεμμάτων.

Η Lamda Development, η οποία εξασφάλισε τη μακροχρόνια μίσθωση από το 2014, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα συγκρότημα πολυτελών σπιτιών, ξενοδοχείων, γραφείων, μαρίνας σκαφών αναψυχής και καζίνο, με συνολικό κόστος 8 δις ευρώ (9 δις δολάρια).«Πρόκειται για ένα έργο που συμβολίζει μια νέα Ελλάδα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

H εκκίνηση του έργου ήταν μια απαίτηση στο πλαίσιο των εγγυήσεων της Ελλάδας και της συμφωνίας με τους πιστωτές αναφέρει το Reuters και τονίζει ότι η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες και επενδυτές στην Ελληνική πρωτεύουσα.

Η έναρξη του έργου στο Ελληνικό κάνει τον γύρο του κόσμου σε όλα τα Αμερικανικά και τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Αφήστε ένα Σχολιο