
Για παρακράτος, με πολλά πλοκάμια, που λειτουργούσε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει λόγο η ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
«Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα “Παραπολιτικά” δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: «Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε υπουργού Άμυνας (Ελενα Τζούλη, σύζυγος του Πάνου Καμμένου), για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε Ευρωπαϊκή δημοκρατία».
Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ (Γιάννη Ρουμπάτη). Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».
Σοκάρουν οι διάλογοι που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Παραπολιτικά», αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές διαδρομές ενός κυκλώματος διαφθοράς στην ΕΛΑΣ, η εξιχνίαση του οποίου, ωστόσο, «σκόνταψε» πάνω στο ζεύγος Καμμένου.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα της ΕΥΠ επί ημερών της διακυβέρνησης Τσίπρα, η οποία διεξήχθη με σκοπό τη διαλεύκανση του κυκλώματος αποτελούμενου από δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς, με τζίρο ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα, «έπεσαν πάνω» σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο «Παρακράτος», αφού στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις καταγράφεται να συνομιλεί, αλλά και μνημονεύεται επαναλαμβανόμενα το ζεύγος Καμμένου.
Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» φέρνει επίσης στο φως διαλόγους κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να έπαιρναν εντολές από την Έλενα Τζούλη, σύζυγο του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος.
Στο 70σέλιδο έγγραφο της ΕΥΠ, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ένα κομβικό πρόσωπο στον χώρο της ΕΛ. ΑΣ τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστο ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά από την ταβέρνα Κρητικός στην Παλλήνη τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2018. Ο Παπαχρήστος ήταν κουμπάρος με τον επιχειρηματία Νίκο Πατέρα αλλά και τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο.
Σε αυτές τις απομαγνητοφωνήσεις, δύο χρόνια πριν από τη δολοφονία του, ο Παπαχρήστος εμφανίζεται να έχει συνεχείς και επαναλαμβανόμενες συνομιλίες και συναντήσεις τόσο με τον πρώην υπουργό Πάνο Καμμένο την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση, όσο και με το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Έλενας Τζούλη αλλά και την ίδια, καθώς και με σταθερό τηλέφωνο που – σύμφωνα με διασταύρωση των στοιχείων – ανήκει στον επιχειρηματία Νίκο Πατέρα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ υπάρχει ένας ολόκληρος φάκελος που αφορά στον Γιώργο Γκρίζη, τότε υποδιευθυντή του Τμήματος Εκβιαστών. Τα «Παραπολιτικά» συνδέουν την υπόθεση με επιχείρηση της Αστυνομίας στα γραφεία της εφημερίδας, έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου στην οποία συνελήφθη ο Παναγιώτης Τζένος ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης μετέβη μόνος του στη ΓΑΔΑ.
Σε διάλογο που έχει καταγραφεί, ο τότε Αττικάρχης. Χρήστος Παπαζαφείρης φαίνεται να δίνει εντολές στον Γκρίζη για να γίνει η σύλληψη, χωρίς καν να γνωρίζει τι λέει η μήνυση. Μάλιστα, όταν ρωτάει για το περιεχόμενο της μήνυσης, ο Γκρίζης παραδέχεται ότι πρόκειται πιο πολύ για συκοφαντική δυσφήμηση παρά για εκβιασμό. Όταν ερωτάται γιατί το έφερε (η σύζυγος Καμμένου) στο Εκβιαστών, η απάντηση είναι: «Ήταν επιθυμία να έρθει εδώ, γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική».



