Μετά την γενική κατακραυγή o Τσίπρας «άδειασε» τον Παπαδημούλη για το real estate με τις ΜΚΟ

Μετά την γενική κατακραυγή και παρά την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να πέσουν οι τόνοι, για το real estate Παπαδημούλη, η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο είναι διχασμένη και οργισμένη και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό στην συνεδρίαση που συγκάλεσε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ντόμινο τοποθετήσεων κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας γύρω από το real estate Παπαδημούλη με τους μετανάστες και τις ΜΚΟ, είχε ως αποτέλεσμα το «άδειασμα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον τρόπο επένδυσης των χρημάτων του ευρβουλευτή, παρότι ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος.

Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν».

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, την Πέμπτη σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, ο τελευταίος έθεσε στη διάθεση του κ. Τσίπρα την παραίτησή του από επικεφαλής της ευρωομάδας. Αυτό από την Κουμουνδούρου εκτιμήθηκε ότι τη δεδομένη στιγμή θα αναζωπύρωνε το θέμα, το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να ξορκίσει με κάθε τρόπο.

Παρά την προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις στην οποία απέβλεπε η χθεσινή συνεδρίαση, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλην ενός, κατέθεσαν ανοιχτά προβληματισμούς προς την ηγεσία, ακόμη κι αν δεν καταφέρθηκαν στο σύνολό τους εναντίον του κ. Παπαδημούλη, με τον Στέλιο Κούλογλου να ζητά την παραίτησή του και τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι την έχει θέσει ήδη στην διάθεση του προέδρου του κόμματος.

Αφήστε ένα Σχολιο