
Βιάστηκαν όσοι προέβλεψαν πως τα επόμενα 24ωρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος και όλα δείχνουν ότι οι όποιες αλλαγές θα περιμένουν λίγο ακόμη και πιθανότατα θα γίνουν αιφνιδιαστικά.
Οι διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση, για τις οποίες μίλησε ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι συνομίλησαν με τον κ. Μητσοτάκη, αμέσως μετά την επιστροφή του από την επίσκεψη στο Ισραήλ, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το χρόνο των ανακοινώσεων του ανασχηματισμού και της αλλαγής προσώπων στην κυβέρνηση είπαν χαρακτηριστικά «Μην περιμένετε ανασχηματισμό τις επόμενες εβδομάδες».
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ανασχηματισμός (οι «διορθωτικές κινήσεις» όπως τις αποκάλεσε ο πρωθυπουργός) δεν θα γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από το Ισραήλ βρήκε στο γραφείο του πλήθος τηλεφωνημάτων και… αιτημάτων από βουλευτές ή ενδιάμεσους. Διαπιστώνοντας ότι η φημολογία κινδυνεύει να προκαλέσει παραλυσία στο κυβερνητικό έργο σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν δρομολογηθεί για τη Βουλή σωρεία κρίσιμων νομοσχεδίων για την ανάταξη της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να «παγώσει» τα σχετικά σενάρια. Εξ ου και διεμήνυσε στους στενούς του συνεργάτες ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, όπως επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο κύβος έχει ριφθεί και οι διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν, απλώς μετατίθενται για λίγο πιο πίσω.
Τα σενάρια φούντωσαν την Τρίτη, όταν οι δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ισραήλ τον ρώτησαν αν όντως σχεδιάζει ανασχηματισμό. «Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…», απάντησε με χιούμορ ο πρωθυπουργός. Ωστόσο οι δημοσιογράφοι επέμεναν και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».



