
Την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί για τον περιορισμό της διασποράς του coronavirus, την εντατικοποίηση των ελέγχων και τη λήψη πρόσθετων μέτρων όπου αυτό κριθεί αναγκαίο επισήμαναν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη το πρωί της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία έδωσε το «παρών» με τηλεδιάσκεψη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.
«Τα πρωτόκολλα προβλέπουν τι πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση. Εμείς τρέχουμε αλγόριθμους σχεδόν κάθε μέρα. Υπάρχουν τα χειρότερα σενάρια που προβλέπουν και lockdown και τα πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς μετά την τηλεδιάσκεψη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού «εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο».
Στη σύσκεψη «συζητήθηκε επίσης ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού» με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται από το υπουργείο Υγείας καθώς έχει καταρτιστεί σχέδιο προκειμένου οι διακοπές στην Ελλάδα να είναι ασφαλείς.



