Το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό, μετά την πανδημία, σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ισραήλ όπου θα συναντηθεί και με τον Benjamin Netanyahu.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου, όταν θα ανοίξει η αεροπορική σύνδεση με 29 χώρες που παρουσιάζουν θετική επιδημιολογική πορεία, ανάμεσά τους και το Ισραήλ.

Πρόσφατα, οι κύριοι Μητσοτάκης και Netanyahu είχαν διαδικτυακή συνομιλία με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και επιβεβαίωσαν εκ νέου τη σημαντική στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ.

Ο κ.Netanyahu, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε στην διαδικτυακή συνομιλία ότι έχει διαπιστώσει τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά Ισραηλινών για διακοπές στην Ελλάδα, ενώ έχει ακούσει σε ενημερωτικές εκπομπές να διερωτώνται πότε θα μπορέσουν να αναχωρήσουν για τα νησιά και άλλες περιοχές της χώρας μας.

Στις 24 Απριλίου, οι δύο ηγέτες είχαν επικοινωνήσει δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του τουρισμού, καθώς πρόκειται για δύο χώρες που συμμετέχουν στο Smart Covid Management Group. O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη με έξι ηγέτες κρατών απ΄όλο τον κόσμο που κατάφεραν να αποκρούσουν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, οι πρωθυπουργοί της Δανίας, Mette Frederiksen, της Τσεχίας Andrej Babiš, του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, της Αυστραλίας, Scott Morrison και της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern.

Αφήστε ένα Σχολιο