
Ρίχνει τους τόνους η Τουρκία για το περίφημο επεισόδιο στον Έβρο και την δήθεν κατάληψη Ελληνικού εδάφους, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνοριακή διαφορά, αλλά για τεχνικό ζήτημα που θα το λύσουν οι εμπειρογνώμονες.
Τα όσα συνέβησαν στον Έβρο «δεν είναι συνοριακή διαφορά» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά «τεχνικό ζήτημα», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα.
Ο Burak Ozugergin όπως μετέδωσε ο σταθμός ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι υπάρχει επικοινωνία με τις Ελληνικές αρχές για ένα ζήτημα που ο ίδιος χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογικό για γειτονικές χώρες».
«Είμαστε σε στενή επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους μας από τότε που έγινε γνωστό το θέμα. Από την αρχή συμφωνήσαμε ότι δεν πρόκειται για συνοριακή διαφορά. Αντίθετα, είναι ένα τεχνικό ζήτημα που είναι απολύτως φυσιολογικό για γειτονικές χώρες που έχουν χερσαία σύνορα. Δεν είναι συνοριακή διαφορά, ας μην τη μετατρέψουμε σε τέτοια», ανέφερε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Την βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει άμεσα το φράχτη στον Έβρο, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες που μας ακούνε είναι ότι ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, τα σύνορα δεν αλλάζουν. Επομένως, εμείς κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να φυλάξουμε τα σύνορά μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



