Με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων συνέπεσε το άνοιγμα της Ακρόπολης και των περισσότερων αρχαιολογικών χώρων, που άνοιξαν τις πύλες τους για τους επισκέπτες μετά από δύο μήνες lockdown προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του coronavirus στην Ελλάδα.

Μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν ειδική αναφορά στο άνοιγμα της Ακρόπολης τοποθετώντας την εξέλιξη αυτή δίπλα στο άνοιγμα της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου ως δύο πολιτιστικά μνημεία η επανέναρξη λειτουργίας των οποίων συμβολίζει την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Από το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μέχρι το Al Jazeera, τα ρεπορτάζ τονίζουν το άνοιγμα του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας μετά από δύο μήνες.

Το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, εκθειάζει τη χώρα μας με ένα εκτενές ρεπορτάζ με πλάνα από την Ακρόπολη και την Πλάκα.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό δίκτυο η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο απρόσμενος ήρωας στη μάχη κατά του κορωνοϊού και με την άρση των μέτρων ο Παρθενώνας άρχισε να δέχεται ξανά τουρίστες.

Την Ακρόπολη επισκέφθηκε την Δευτέρα και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, όπου ξεναγήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αφήστε ένα Σχολιο