Τουρκικές ακταιωροί επιχείρησαν πάλι να στείλουν μετανάστες στη Μυτιλήνη

Απόπειρα προώθησης λέμβου με αλλοδαπούς εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων από Τουρκικές ακταιωρούς έγινε την Τετάρτη στα ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, πλοίο ανοικτής θαλάσσης καθώς και περιπολικά σκάφη Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ στην εν λόγω περιοχή έπλεαν σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τις Τουρκικές αρχές, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των Τουρκικών ακταιωρών να την προωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες από Τουρκική ακταιωρό.

Αφήστε ένα Σχολιο