Την επόμενη εβδομάδα ο Μητσοτάκης ανακοινώνει το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα

Το στρατηγικό πλάνο επιστροφής των Ελλήνων στην κανονικότητα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στους πολίτες και στην συνέχεια στη Βουλή.

Εκφράζοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση για την πειθαρχία που επέδειξαν οι Έλληνες στα μέτρα περιορισμού και το εορταστικό τριήμερο, ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί ο ίδιος στους πολίτες, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει και τη Βουλή (σε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών) για την παρούσα κατάσταση και τα επόμενα βήματα.

Όπως ανακοινώσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο πρωθυπουργός, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα ενημερώσει τους Έλληνες για τα επόμενα βήματα. Για το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα που θα ξεδιπλωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Θα είναι μία διαδικασία σταδιακή, ώστε να αποφύγουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όσα πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα χάρη στις πολύ σοβαρές θυσίες και στη συμμόρφωση των Ελλήνων στα μέτρα…», επεσήμανε ο κ. Πέτσας. Η σταδιακή μετάβαση θα ξεκινήσει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη, πρόσθεσε. «Από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία, έμμισθα και άμισθα. Επίσης, ανοίγουν τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα, εκείνες των “συναινετικών προσημειώσεων”. Σημειώνεται ότι για ελαχιστοποίηση των όποιων φαινομένων συνωστισμού η διαδικασία “συναινετικών προσημειώσεων” θα γίνεται μέσω των Γραμματειών, χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει και κάποια από τα απαραίτητα στοιχεία της “νέας κανονικότητας”, αυτής που έγινε ήδη τρόπος ζωής και θα μας συντροφεύει από δω και πέρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα ότι πρέπει άπαντες να επιμείνουμε στα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου.

«Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη, και στοχευμένη, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού, που – όπως έχουν δείξει τα στατιστικά και επισημαίνουν οι ειδικοί – έχουν λιγότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Μπορεί να γίνει από οικονομικές δραστηριότητες που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό, όπως για παράδειγμα τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου. Μπορεί, επίσης, να περιλαμβάνει τα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα», επεσήμανε.

Αφήστε ένα Σχολιο