
Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εάν συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi.
«Είμαι σίγουρος ότι αν η πρόοδος συνεχίσει να είναι σημαντική στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα», ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου.
Για το πρωτογενές πλεόνασμα ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να διασφαλίσει πως διατηρούνται οι ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές.
«Υπάρχει σημαντική, αν όχι εξαιρετική πρόοδος, στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, η Ελλάδα γνωρίζει ανάπτυξη και είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσει την αξιοπιστία της, διατηρώντας έτσι τις πολύ ευνοϊκές συνθήκες όσον αφορά την πρόσβαση στις αγορές. Αυτό είναι το βασικό σημείο που θα πρέπει ο προϋπολογισμός να λαμβάνει υπόψη», ανέφερε.



