Τιμ Χέτγκες: Η Γερμανία έχει να μάθει από την Ελλάδα όσον αφορά την ψηφιοποίηση

Τιμ Χέτγκες: Η Γερμανία έχει να μάθει από την Ελλάδα όσον αφορά την ψηφιοποίηση

Αλέξης Παπαχελάς-Καθημερινή.

Εντυπωσιασμένος από τα πρόσφατα ψηφιακά βήματα της Ελλάδας δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom, Τιμ Χέτγκες, ο οποίος μιλάει στην «Κ» για τα επενδυτικά σχέδια της γερμανικής μητρικής εταιρείας στον ΟΤΕ και τις νέες προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Χέτγκες, ο οποίος συναντήθηκε προ ημερών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει ότι η Ελλάδα προχωράει πιο γρήγορα από τη Γερμανία στα θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης. «Ηρθε η ώρα να κινηθούν γρήγορα οι κοινωνίες. Και μπορώ να σας πω ότι η Ελλάδα είναι πιο γρήγορη από τη Γερμανία», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Πρέπει να πω ως εξωτερικός παρατηρητής, ως εμπειρογνώμονας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και ως άνθρωπος που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ότι είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το πόσο σοβαρά, βήμα προς βήμα, πορεύεται η Ελλάδα».

Ο κ. Χέτγκες, ωστόσο, εμφανίζεται απαισιόδοξος για τις επιδόσεις της Ευρώπης. «Η ψηφιακή οικονομία αναπτύσσεται ταχύτατα και η Ευρώπη έχει ήδη χάσει τη μάχη στην κατανάλωση του Διαδικτύου και στο cloud. Και στην τεχνητή νοημοσύνη είμαστε πίσω. Το μόνο που προσπαθούμε είναι να νομοθετήσουμε», λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στην Καθημερινή

Τσιόδρας: Δεν είμαστε στο τέλος του κορωνοϊού αλλά στο τέλος της «επείγουσας φάσης»

Ο καθηγητής Παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε σε ημερίδα και αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον καθώς...

“Στοπ” στην εκλογολογία – Ο “καθαρός διάδρομος” του Κ. Μητσοτάκη

Η πολιτική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απολύτως ξεκάθαρη. Και συχνά-πυκνά ο ίδιος, όταν...

Έρχονται χειρότερες πανδημίες λέει ο Μπιλ Γκέιτς – Να προετοιμαστούμε για να σώσουμε ζωές και οικονομία

Δυσοίωνη πρόβλεψη από τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε για πανδημίες πολύ χειρότερες από αυτήν...

Αφήστε ένα Σχολιο