Η Βασιλική Θάνου, οι κασέτες του Βγενόπουλου και το σκάνδαλο Novartis

Η Βασιλική Θάνου, οι κασέτες του Βγενόπουλου και το σκάνδαλο Novartis

Μανόλης Καψής capital.gr

Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν η Θάνου είναι μπλεγμένη με την κασέτα του Βγενόπουλου. Μπορεί στη θητεία της ως δικαστής να εκτέθηκε ανεπανόρθωτα- θυμάστε υποθέτω τις συνδικαλιστικές αντιμνημονιακές της υστερίες και την προσπάθειά της να μείνει επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου και μετά τη λήξη της θητείας της- αλλά ο χρηματισμός είναι άλλο θέμα.

Η επιχειρηματίας ΔΜ λέει ότι η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου θέλει χρήματα με τη μέθοδο του “βιβλίου”, για να φροντίσει τις υποθέσεις του μακαρίτη Βγενόπουλου. Λέει. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο μεσάζων ζητάει χρήματα για πάρτη του. Και όσο και αν δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ -αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Παπαγγελόπουλος, φίλος κολλητός της Θάνου θυμίζω- αλλά εν πάση περιπτώσει, η Δικαιοσύνη ήλεγξε την καταγγελία και την έβαλε στο αρχείο. Εγινε η αρχειοθέτηση σε χρόνο ρεκόρ; Πιθανώς. Εγινε από δικαστή φίλο της Θάνου; Πιθανότατα. Αλλά αυτή ήταν η κρίση της Δικαιοσύνης. Ούτε ο Βγενόπουλος ήταν και το καλύτερο παιδί που λέει και ο άλλος.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος άλλωστε, είχε καταγγείλει την Θάνου δημοσίως και είχε καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά. Αν κάτι εκπλήσσει εκ των υστέρων είναι η αδιαφορία των media για την καταγγελία. Αλλά οι εποχές ήταν ανώμαλες- αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Παπαγγελόπουλος και κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζω- και ο ίδιος ο Βγενόπουλος ήταν φωνακλάς, σαταματζής και σίγουρα όχι και το καλύτερο παιδί.

Εγώ αυτό που συγκρατώ από την επιστροφή της υπόθεσης και την αποκάλυψη της ηχογραφημένης συνομιλίας είναι άλλο. Είναι τα πρόσωπα αλλά είναι και ένας τρόπος δράσης. Τα ίδια πρόσωπα και ο ίδιος τρόπος δράσης. Και στη Novartis και στην υπόθεση Βγενόπουλου. Να είναι τυχαίο; Δεν νομίζω.

Για παράδειγμα, λίγο καιρό πριν ο μακαρίτης Ανδρέας Βγενόπουλος καταγγείλει τη Θάνου και τον εκβιασμό του, η εισαγγελέας Τσατάνη καταγγέλλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι της ασκεί αφόρητες πιέσεις να επιστρέψει τη δικογραφία Βγενόπουλου στην εισαγγελέα Διαφθοράς. Με το γνωστό του ύφος, την προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της. Η Θάνου μετά, ασκεί πειθαρχική δίωξη στην Τσατάνη. Εχει προηγηθεί δημοσίευμα του Hot Dog του Κώστα Βαξεβάνη, που καταγγέλλει την εισαγγελέα Τσατάνη για δικαστικό πραξικόπημα, αφού αφήρεσε λέει τη δικογραφία, λίγο πριν ασκηθούν ποινικές διώξεις. Ψευδώς ισχυριζόταν το έντυπο ότι οι συνάδελφοι της κ. Τσατάνη ήταν έτοιμοι να ασκήσουν διώξεις, όπως προέκυψε από την έρευνα και τις εξηγήσεις της Εισαγγελέως Διαφθοράς, αλλά λίγη σημασία έχει πλέον.

Το περιοδικό του δημοσιογράφου Βαξεβάνη, περιέγραφε επίσης την κ. Τσατάνη ως σύζυγο πρώην γαλάζιου Νομάρχη και ως μητέρα της υποψήφιας της ΝΔ Ελένης Γρηγοράκη. Υποθέτω ότι αυτά και μόνο αρκούσαν για την καταδίκη της εις το πυρ το εξώτερον. Θυμίζω ακόμα ότι η κ. Τσατάνη έγινε στόχος επίθεσης από τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ας πάμε στην υπόθεση Novartis. Προσέξτε τις ομοιότητες… Η Εισαγγελέας Διαφθοράς καταγγέλλει το 2018 τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι της ασκεί αφόρητες πιέσεις να ασκήσει διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία. “Ασκησε δίωξη (στείλε δηλαδή τη δικογραφία στη Βουλή) και άσε τους να πάνε παρακάτω”, της λέει με το γνωστό του ύφος. “Δεν είμαι αυτής της σχολής”, του απαντάει η Ράικου. “Μείνε με τη σχολή σου και θα δεις τι θα πάθεις”, συμπληρώνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ακολουθούν σειρά πειθαρχικών διώξεων εναντίον της Ελένης Ράικου, από τις οποίες απαλλάσσεται. Για μια μάλιστα από τις πολλές πειθαρχικές της διώξεις, στην απαλλαγή της, ασκεί αναίρεση ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου.

Η Ελένη Ράικου υποβάλει στο τέλος την παραίτησή της από Εισαγγελέας Διαφθοράς. Εχει προηγηθεί δημοσίευμα του Documentο του Κώστα Βαξεβάνη (διάδοχο σχήμα του Hot Dog), που κατηγορεί την κ. Ράικου ότι έχει αποκρύψει στοιχεία σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και του Θωμά Λιακουνάκου. Ψευδώς, όπως αποκάλυψε η δικαστική έρευνα και το πειθαρχικό σε βάρος της Ελένης Ράικου, αλλά πλέον λίγη σημασία έχει.

Τα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τα έντυπα του Κώστα Βαξεβάνη, κατηγορούσαν ακόμα τον γιατρό- σύζυγο της Ελένης Ράικου ότι είχε πληρωθεί από την Nοvartis με 3 εμβάσματα. Τελικά ήταν 1 έμβασμα, για ερευνητική εργασία και αξίας μόλις 1.000 ευρώ, αλλά υποθέτω και μόνο η συσχέτιση, ήταν αρκετή για να σταλεί η κ. Ράικου στο πυρ το εξώτερον. Θυμίζω ακόμα ότι η πίεση ήταν τέτοια, που η κ. Ράικου είχε κάνει λόγο για “συμβόλαιο θανάτου” σε βάρος της.

Οι ομοιότητες είναι προφανείς. Τα ίδια πρόσωπα, η ίδια μεθοδολογία, η ίδια στενή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένοι λένε ότι έτσι δρουν οι συμμορίες. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, γιατί δεν γνωρίζω πώς δρουν οι συμμορίες. Πάντως κανονικά πράγματα δεν είναι είναι.

Και επαναλαμβάνω. Δεν έχω στοιχεία που να πιστοποιούν ότι προκύπτει κάτι το επιλήψιμο από την ηχογραφημένη συνομιλία του Βγενόπουλου με την ΔΜ, όσον αφορά τη Βασιλική Θάνου. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω και τη φράση του Νίκου Παππά, ότι ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα και βγάζει πολλά χρήματα. Για αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κανονικά πράγματα δεν είναι.

Ο Τραμπ 2 και το τέλος της Δύσης.

Αλέξης Παπαχελάς - Καθημερινή Εάν επανεκλεγεί ο Τραμπ 2 το 2024, θα είναι εντελώς απελευθερωμένος...

Ω, γέροντα, η απάτη!

Κώστας Γιαννακίδης - Protagon.gr Ω, γέροντα, η απάτη! Ο Αρχιεπίσκοπος καλεί το ποίμνιο να είναι...

Ποιοι και γιατί χαίρονται με το φάσμα της ακυβερνησίας στη Γαλλία

Αλέκος Παπαναστασίου - Protagon.gr Μελανσόν, Λεπέν και... Τσίπρας πανηγυρίζουν με τις δυσκολίες του Μακρόν, μιλώντας...

Αφήστε ένα Σχολιο