Παρασκευή η και Μ. Δευτέρα οι ανακοινώσεις για άρση η μη των μέτρων

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσουν οι ειδικοί και να εισηγηθούν στην κυβέρνηση την άρση η όχι σειράς περιορισμών ενόψει και του Πάσχα, ωστόσο δεν αποκλείεται οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν και στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι ειδικοί της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας που εισηγούνται στην κυβέρνηση εμφανίστηκαν προβληματισμένοι από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν την περασμένη Παρασκευή, στην πλειοψηφία τους ήταν αρνητικοί στην επαναλειτουργία των πολυκαταστημάτων τύπου mall αλλά και στη γενικότερη χαλάρωση των μέτρων στην αγορά.

Με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται να εκτιμούν ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση των αυστηρών μέτρων και για το Πάσχα. Άλλωστε θα ήταν μεγάλο βήμα την ώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν καν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, να επιτρέψουν τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Η μικρή σταθεροποίηση που διαφαίνεται τις τελευταίες μέρες στον δείκτη θετικότητας, αλλά και στον αριθμό κρουσμάτων δεν μπορεί να «σβήσει» την πίεση που εξακολουθεί να δέχεται το Σύστημα Υγείας, από την αύξηση των διασωληνωμένων.

Επίσης το ενδεχόμενο να πιεστούν τα νοσοκομεία στην επαρχεία μετά την «έξοδο του Πάσχα» προβληματίζει τους επιστήμονες, αν και κάποιοι εξ αυτών έχουν αντίθετη άποψη καθώς, βλέποντας τα αυτοσχέδια πάρτι, θεωρούν πως αν οι πολίτες δεν καταφέρουν να φύγουν, τότε αυτές οι εικόνες θα συνεχιστούν.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις δεν είναι σίγουρο πως θα «κλειδώσουν» την Παρασκευή, καθώς υπάρχει πιθανότητα οι τελικές ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Άλλωστε όπως είχε αναφέρει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Εξαδάχτυλος, την Μεγάλη Δευτέρα θα αποτυπωθεί η επίδραση στην πανδημία από το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς.

Αφήστε ένα Σχολιο