Ελληνικές σφαγές στην Σμύρνη ανακάλυψε ο Ερντογάν-Ανθελληνικό κλίμα στην Τουρκία

Σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Τουρκίας βάλει κατά της Ελλάδας σε κάθε ευκαιρία, την ίδια στιγμή που τα Τουρκικά ΜΜΕ καλλιεργούν έντονα ανθελληνικό κλίμα κατηγορώντας την Ελλάδα για αλλεπάλληλες προκλήσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, συνεχίζεται για ακόμα μία ημέρα στην Τουρκία η επιθετική ρητορική εναντίον της Ελλάδας και η καλλιέργεια πολεμικού κλίματος από το σύνολο της Τουρκικής πολιτικής σκηνής. Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), έκανε νέα αναφορά στη Μικρασιατική εκστρατεία, αλλά και την καταστροφή της Σμύρνης, μιλώντας για “εισβολή” των Ελλήνων αλλά και για “ομαδικές σφαγές” από Ελληνικής πλευράς.

“Χαλάσαμε τότε τα όνειρά τους (των Ελλήνων) και παράλληλα θα χαλάσουμε και τα όνειρα παρόμοιων ενεργειών που γίνονται στα νοτιοανατολικά σύνορά μας”, είπε σε έξαρση εθνικιστικού παροξυσμού.

Αλλά δεν περιορίστηκε στην Ελλάδα. “Από τα Βαλκάνια έως το Τουρκιστάν, από τον Καύκασο έως την Αφρική, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε έναν από τους αδελφούς μας σε όλη τη γεωγραφία της καρδιάς και σε όλες τις μέρες τους, τόσο στα καλά όσο και στα κακά”, είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε και κατά της Ευρώπης, καθώς την κατηγόρησε ότι είναι “στο ίδιο κρεβάτι με τρομοκρατικές οργανώσεις”. Εδώ και χρόνια η Τουρκία έχει καταστήσει σαφές στους Δυτικούς φίλους της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ότι “εάν δεν σβήσετε τη φωτιά του τρόμου όπου τη βλέπετε, μια μέρα σίγουρα θα εξαπλωθεί σε εσάς. Παρόλα αυτά, τα ίδια λάθη εξακολουθούν να επαναλαμβάνονται. Εδώ βλέπουμε όλοι τη μοίρα εκείνων που δεν μας ακούνε”, είπε ο Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ