Βρετανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα ίσως ανοίξει τα σύνορα της για εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες

Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει νωρίτερα τα σύνορά της για τους Βρετανούς τουρίστες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19, αναφέρουν δημοσιεύματα του Βρετανικού τύπου.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου αλλά και την DailyMail, τα Ελληνικά νησιά ενδεχομένως να αποτελούν μια επιλογή για τουρισμό από τον Μάϊο. Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για μια ενιαία και προσεκτική προσέγγιση στην άρση των περιορισμών στα μη απαραίτητα ταξίδια από χώρες εκτός της Ένωσης. Η Αθήνα επιδιώκει να ενισχύσει την τουριστική της βιομηχανία που κατέχει ζωτικό ρόλο στη χώρα και η οποία δέχτηκε πλήγμα από την πανδημία. Η Αθήνα συγκροτεί σχέδια επίσης για να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια και οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων θα λάβουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα του Reuters, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν στην ανάγκη να διατηρηθούν οι περιορισμοί σε μη απαραίτητα ταξίδια εντός της Ε.Ε. λόγω της άσχημης επιδημιολογικής κατάστασης και των κινδύνων από τις παραλλαγές του νέου κορονοϊού.

Ένα προσχέδιο συμπερασμάτων της τηλεδιάσκεψης των ηγετών, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Reuters, υπογραμμίζει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει να εισάγονται αναλογικά, κατά τρόπο που να μη δημιουργεί διακρίσεις και λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες διασυνοριακές καταστάσεις τοπικών κοινοτήτων.

Οι αρχηγοί των κρατών μελών της Ένωσης αναμένεται να συμφωνήσουν επίσης στη συνέχιση των εργασιών τους για ένα κοινό Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επέτρεπε περισσότερη ελευθερία ταξιδιών και στην αναζωογόνηση του τουριστικού κλάδου, που έχει πληγεί σφόδρα από την πανδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ